Het nummer 1 ingrediënt voor impact

Het klinkt voor velen als muziek in de oren; bijdragen aan het mooier en beter maken van de wereld. Het vergt dat je over expertise en visie beschikt, maar ook over de kunst om een ander daarvoor te kunnen prikkelen en te inspireren. Dat je een beweging in gang zet. Elon Musk doet dat met Tesla als geen ander. Los van wat je van Elon Musk of Tesla vindt, zet Musk niet alleen een spraakmakend automerk in de markt, maar zet ondertussen ook de hele wereld aan het denken.

1.     Zoals de automarkt, waarbij concurrerende merken bijvoorbeeld worden uitgedaagd hun eigen toekomstvisie onder de loep te nemen. 

2.    Neem de overheid. “Mensen als Elon Musk transformeren de auto-industrie en zulke voorlopers helpen de overheid als katalysator voor vernieuwing.” Zo las ik afgelopen weekend in FD. Tesla gaat verder dan de transformatie van de auto-industrie. Het creëert (denk)ruimte en lef om groter te gaan denken en doen.  

3.     Denk aan andere bedrijven die aan het denken zijn gezet. ‘Hoe kijken wij eigenlijk naar duurzaamheid?’ en ‘hoe zien wij de toekomst en hoe dragen wij daar zowel commercieel als maatschappelijk aan bij?’.

4.     Denk aan iedereen met een auto, die zichzelf is gaan afvragen hoe je wilt overkomen bij klanten of vrienden en welke auto past daarbij? En verder dan dat. ‘Wat betekent duurzaamheid eigenlijk voor mij?’ 

5.     Denk aan alle mensen daarbuiten, die (onbewust) kennis maken met een toekomst, met groot denken en groot doen.

Door mensen aan het denken te zetten plant je zaadjes voor bewustwording. Een noodzakelijke stap wil je van toegevoegde waarde zijn en verandering teweeg brengen. Iedereen leeft namelijk in zijn of haar eigen belevingswereld. Geloof je dat het anders kan, dan is het de kunst om een ander dat te laten beseffen.

De grootste fout die je kan maken

Denken dat wat voor jou de normaalste zaak van de wereld is, voor een ander ook zo werkt is de grootste fout die velen maken. Onthoud: jij bent niet voor niets gespecialiseerd in X en je publiek in Y. Voor Elon Musk kan een wereld met duurzame energie heel dichtbij voelen en voor velen anderen een ver-van-mijn-bed-show. Wat voor jou normaal is, kan voor een ander compleet nieuw zijn.

Een onbetaalbaar niveau van voldoening

Het lef hebben om je kennis te delen met meer mensen dan alleen jezelf, maakt dat je als autoriteit in je vakgebied wordt gezien. Het zet deuren open en zoveel meer. Vaak begint het onzichtbaar. Met een opleiding, tig boeken lezen en werkervaring opdoen. Het vergt vervolgens lef om er de bühne mee op te gaan. Niet als een blind paard, maar bewust en gericht. Bang zijn hoort erbij. Net als het gewoon gaan doen. Het maakt je rijker op je bankrekening, maar zoveel rijker nog in voldoening. En dat laatste is niet te koop! 

—-

Britt Noppen

Ik nodig je graag uit voor mijn kosteloze masterclass op 31 maart om 9.30u. Hierin deel ik mijn belangrijkste tips met je om je kennis om te zetten in content die raakt, boeit en verkoopt. Voor inzichten en nieuwe inspiratie om je visie te geven.

Je kunt hier aanmelden: https://bit.ly/3vPJBCA

Deel dit stuk:

Share on facebook
Delen via Facebook
Share on twitter
Delen via Twitter
Share on whatsapp
Delen via WhatsApp
Share on linkedin
Delen via LinkedIn
Share on email
Delen via Email