Wat jezelf zichtbaar maken oplevert

Sara Blakely is oprichter en eigenaar van Spanx. De interactie die haar content op LinkedIn op gang brengt is hoog, met gemiddeld zo’n 20.000 likes en 600 reacties per bericht. De bedrijfspagina van Spanx haalt dit lang niet. Zo’n 200 likes en 30 reacties is daar ongeveer het gemiddelde.

Dit wil niet zeggen dat men minder geïnteresseerd is in het merk zelf. Integendeel. Sara werd in 2012 niet voor niets ‘the world’s youngest, self-made female billionaire’ genoemd door het magazine Forbes. Het zegt wel iets over hoe we geïnspireerd en geïnformeerd willen worden. Door een gezicht, door ervaringen; door een mens. Mensen waar we ons mee kunnen identificeren.

Sara deelt heel regelmatig haar ondernemersverhaal en talloze kwetsbare momenten die ze vertaalt naar leerpunten. Dit zet haar krachtig neer, als mens. Sara is persoonlijk, haar boodschap raakt je en ze behandelt thema’s waar haar volgers op zitten te wachten. Denk aan ondernemen, falen en succes.

Jezelf zichtbaar maken gaat dus niet om zomaar voor de lol op een podium staan. Het is een tool die je kunt inzetten om je ambities waar te maken. Net zoals Sara doet en waar ze waarschijnlijk de komende jaren ook zeker niet mee gaat stoppen.

Deel dit stuk:

Share on facebook
Delen via Facebook
Share on twitter
Delen via Twitter
Share on whatsapp
Delen via WhatsApp
Share on linkedin
Delen via LinkedIn
Share on email
Delen via Email