Hoe je van nieuwtjes naar waardevolle informatie gaat

Van mededeling naar waardevol bericht. Hoe doe je dat? Een tijdje terug gaf ik aan dat alleen een mededeling doen een gemiste kans is om meer waarde toe te voegen. Waarde maakt dat mensen sneller en beter onthouden wie je bent en waar je goed in bent. 

Uiteraard kan een mededeling nuttig zijn om te delen, maar stop niet na de mededeling. Je wilt van ‘oke, leuk en wat heb ik hier aan?’, naar bijvoorbeeld ‘wat bijzonder en interessant’ gaan. Hoe? Door waarde toe te voegen. Hierbij een aantal voorbeelden: 
– Nieuwe opdracht? Vertel over je uitdaging of een mooi/leuk verhaal over de opdrachtgever 
– Stop je bij een werkgever? Bedankt niet alleen X en Y, maar geef aan wat zij je gebracht hebben. Welk resultaat of project heeft de meeste indruk op je gemaakt? Vertel erover! 
– Gaf je een presentatie aan 150 mensen? Deel het antwoord op de meest gestelde vraag, het mooiste inzicht of je eigen ervaring. 
– Geweldig resultaat behaald? Deel niet alleen de feiten, maar ook welke stappen je hebt gezet om daar te komen of het gevolg van het behaalde resultaat. 
En zo kan ik nog wel even doorgaan. Helpt dit je vooruit om van mededeling naar waardevolle inhoud te gaan? Ik hoor het graag!

Deel dit stuk:

Share on facebook
Delen via Facebook
Share on twitter
Delen via Twitter
Share on whatsapp
Delen via WhatsApp
Share on linkedin
Delen via LinkedIn
Share on email
Delen via Email